Beelden

Ik kom uit een familie waar twee tantes en een oom beeldhouwer waren. Francesca, partner van Arthur Spronken, en Margrieth Zijlstra. Blijkbaar zit de kunst in de genen en word je als kind beïnvloed door wat je om je heen ziet. Ik heb ook altijd geweten, gevoeld, dat dit in mij zat en ik er alleen nog aandacht aan zou moeten schenken.

Schilderen is voor mij een soort beeldhouwen met verf; iets vormgeven in was of klei een logisch gevolg daarvan. Nu nog “even“ doen. Deze beelden zijn ontstaan volgens de Cire Perdue methode. Een mooi proces en veel arbeidsintensiever dan ik had verwacht. Naast dat je afhankelijk bent van een bronsgieter moet je tussendoor ook steeds je beeld aanpassen. Het is zo spannend om te zien wat het resultaat zal zijn. Ik voel dat ik groter wil gaan werken ook op het doek. Waar het allemaal heen zal leiden? we gaan het zien !;)

Techniek

Aantal
De beelden worden in een oplage van 8 gemaakt na 2 artistproof modellen. Elk beeld is uniek en kan in overleg ontstaan. Andere patina, andere sokkel. Het wordt uniek.

Techniek Cire Perdue
Bij het gieten met een verloren model methode
(cire perdue) gaat zoals de naam al suggereert, het originele model verloren. Bij de meest gebruikte variant van deze methode wordt gebruik gemaakt |
van was. Voor het gieten wordt een wassen model vervaardigd van het uiteindelijk te vormen gietstuk. Nadat het wasmodel of de wasboom compleet is wordt deze in een keramische laag gehuld.
Dit keramische materiaal wordt in vloeibare staat opgebracht waarna het uit zichzelf stijf wordt.
Het originele wasmodel wordt uit de mal gehaald
door deze te verwarmen naar 120° Celsius. Vervolgens wordt de vormholte afgebakken.

* Omdat de beelden op maat gemaakt worden kan de levertijd variëren van 2 tot 3 maanden .
* Prijzen zijn inclusief btw excl sokkel